Hvorfor velge hjemmelading?

Til dine våpen må du selvfølgelig ha ammunisjon, men hva er egentlig det beste å velge? Du har muligheten for å velge både de vanlige patroner som kjøpes på butikken, eller du kan anvende hjemmelading. Og hva er hjemmelading da? Hjemmelading vil kort sagt si at du selv produserer din ammunisjon. Dette gjør du selvfølgelig ikke helt fra bunnen. Du gjør det ved å kjøpe inn de såkalte ladekomponenter som består av hylser, kuler, tennhetter og krutt. Og samtidig kjøper du da inn ladeutstyr som da består av blant annet presser og diesett. Med disse komponenter og dette utstyret har du muligheten til å produsere din egen hjemmelading.

Fordelen med hjemmelading er at du kan produsere akkurat den ammunisjonen du ønsker. Det betyr at du kan oppnå en annen nøyaktighet og presisjon ved denne metoden enn med den som kjøpes ferdig. En annen fordel er selvfølgelig prisen. Anvender du mye ammunisjon, da kan du fort spare veldig mye penger på å anvende hjemmelading frem for de ferdige patroner. 

Det krever selvfølgelig litt trening å bli god på hjemmelading, og derfor kan det være litt tid der du må øve deg på teknikken og på å skape de helt riktige patroner. Samtidig krever den en initiell investering i utstyr og komponenter, slik at du har alle de nødvendige “ingredienser”. Du bør også sette deg inn i teknikken og sikkerheten omkring å produsere disse patroner. Når dette er gjort, da kan hjemmelading altså medføre at du får bedre, mer nøyaktig og tilmed billigere ammunisjon til dine våpen. Derfor er det en utrolig god investering for deg som skyter i forbindelse med jakt, for trening eller konkurranse, og som hyppig trenger ny ammunisjon. Så har du ikke prøvd det før, så gi hjemmelading et forsøk og se om du blir fornøyd med de mange fordeler.

Maria Laugesen